Czekolada w własnej wersji
Smak czekolady wzbogacają dodatki. W sklepach są tysące czekolad o różnych smakach. Większość z nich są wzbogacane niezdrowymi substancjami.
Najlepiej kupić zwykłą czekoladę i samemu dorobić do niej składniki.
Dodatki mogą być najrozmaitsze, wszystkie jakie nam tylko przyjdą do głowy. Do nadziewania czekolady nadzieniami są specjalne przyżady, które można kupić np. w internecie.
Jednak najłatwiejszym sposobem jest porostu ropuścić czekolodę, dodać np. rodzynki i poczekać do zastygnięcia.
Rozpuszcząjąc czekoladę należy pamietać aby co chwila ją mieszać. Ważne też aby jej temperatura nie przekroczyła 50 stopni. Wlewać do formy wyłożnoniej papirem do pieczenia by nie zmieniając smak łatwo się ją wyjmowało. Dodatków nie może byc za dużo bo nie będzie trzymała się konsystencja.
PRZYKŁADY:
♡ czekolada gorzka z orzechami mlecznymi
♡ czekolada biała z migdałami
♡ czekolada mleczna z pistacjami
♡ czekolada biała w wiórkami kokosowymi
♡ czekolada deserowa z rodzynkami
♡ czekolada biała z suszonymi mornełami
zdj: wehartit.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz