niedziela, 25 maja 2014

Ciasteczka na chrupko

Popękane ciasteczka chrupko


(przepis na około 60 ciasteczek)

Składniki:

☆ 125g masła
☆ 370g brązowego cukru
☆ 1 łyżka aromatu waniliowego
☆ 60g roztopionej gorzkiej czekolady
☆ 2 jajka
☆ 80 ml mleka
☆ 2 łyżki kakao
☆ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
☆ 1/4 łyżeczki ziela angielskiego
☆ 85g posiekaych orzechów pekanowca
☆ cukier puder



Masło, cukier i aromat waniliowy utrzeć na kremową masę. Stopniowo dodawać jajka. Na końcu dodać roztopioną czekoladę. 

Przesiać mąkę , kakao, proszek do pieczenia i ziele angielskie. Wymieszać, dodać orzechy i znowu wymieszać. 

Zostawić ciastko na noc w lodówce. Rano ulepić niewielkie kulki, otoczyć w cukrze pudrze i piec w temperaturze 180 stopni.


zdj:wino-i-oliwki.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz