Popękane ciasteczka chrupko
(przepis na około 60 ciasteczek)
Składniki:
☆ 125g masła
☆ 370g brązowego cukru
☆ 1 łyżka aromatu waniliowego
☆ 60g roztopionej gorzkiej czekolady
☆ 2 jajka
☆ 80 ml mleka
☆ 2 łyżki kakao
☆ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
☆ 1/4 łyżeczki ziela angielskiego
☆ 85g posiekaych orzechów pekanowca
☆ cukier puder
Masło, cukier i aromat waniliowy utrzeć na kremową masę. Stopniowo dodawać jajka. Na końcu dodać roztopioną czekoladę.
Przesiać mąkę , kakao, proszek do pieczenia i ziele angielskie. Wymieszać, dodać orzechy i znowu wymieszać.
Zostawić ciastko na noc w lodówce. Rano ulepić niewielkie kulki, otoczyć w cukrze pudrze i piec w temperaturze 180 stopni.
zdj:wino-i-oliwki.blogspot.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz